Причини апатії. Як боротися

Що робити, якщо відчуваєте апатію, виснаження, брак сил?
Апатія — це відсутність почуттів, емоцій, інтересу чи стурбованості щодо чого-небудь. Це стан байдужості або зниження різних емоцій. Часто апатія передує депресії, тому важливо знати, як боротися та знайти причини апатії.

Навесні стан апатії проявляється частіше ніж в іншу пору року. Здавалось, природа прокидається, енергії має бути більше, а все навпаки.

причини апатії

Важливо знати причини апатії, аби розібратись з питанням.
Переведення годинника для багатьох є стресом і ми банально недосипаємо. Пізно лягаємо, а встаємо раніше. Тож перш за все важливо налагодити режим сну та відпочинку. Ми мало відпочиваємо, або робимо це неякісно. Переглядаємо стрічку новин або зависаємо в соцсітях. Краще вийти на прогулянку, почитати книгу або зайнятись спортом.

Корисні поради, які допоможуть налагодити здоровий сон:

Лягати спати сьогодні, а не завтра,

За три години до сну перестати їсти,

За дві години до сну не займатися напруженою розумовою діяльністю,

За годину до сну відкласти гаджети. Світло екрану та мерехтіння картинок збуджують наш мозок і стає важко заснути і розслабитись.

Перед сном прийняти теплий душ, лягати спати в добре провітреному приміщенні при комфортній температурі.

як налагодити здоровий сон
причини апатії
Активний та пасивний відпочинок мають бути в балансі

Гіподинамія та малорухливий спосіб життя часто призводять до застійних явищ, проблем з хребтом та втратою фізичної форми. І вже важко заставити себе рухатися, бути активним та енергійним. Якщо набрали вагу, почніть з легкої йоги або плавання, регулярно гуляйте в парку в прискореному темпі.

Також причиною апатії може стати брак вітамінів і мінералів. За зиму наш організм виснажується, ми мало буваємо на сонці, вживаємо недостатньо фруктів та овочів. Тож, перегляньте свій раціон, додайте більше зелені, цитрусових, риби, горішків та зернових. Здайте аналізи та за потреби додайте необхідні вітаміни та мінерали. Не забувайте достатньо пити чистої води.

Стан апатії та депресії можуть викликати проблеми із щитовидкою, гормональні збої. Тож раджу перевірити в якому стані знаходиться цей важливий орган та пройти обстеження.

Ще однією з причин поганого самопочуття може стати професійне вигоряння

Якщо ви займаєтеся нелюбимою роботою, або весь час переживаєте, що щось зробили не так, забагато працюєте, маєте роботу, яка пов’язана з максимальною концентрацією уваги, вас теж може накрити апатія та виснаження. Тут важливо задати собі питання, що я можу зробити, аби покращити ситуацію? Можливо навіть прийдеться змінити роботу чи перейти на інший графік, взяти відпустку або провести вихідні на природі.

вихідні на природі

Ви також можете відчувати апатію, коли втратили щось важливе для вас. Розрив стосунків, втрата житла, переїзд и іншу країну, зміни в стані здоров’я все це може бути причиною втрату інтересу до життя, апатії та відчуження. Важливо знайти ресурси для відновлення сил та енергії, на зависати на тривалий час в стані горювання за втраченим.

Отже, ми розібрали основні причини апатії та дізналися як боротися. Відомо, що стан апатії може перейти в депресію, якщо вчасно не прийняти важливі міри.
Якщо ви чи ваша близька людина втрачає інтерес до того, що її цікавило раніше, треба щось змінювати. Зробіть самі прості кроки самостійно. Якщо не допоможе, запишіться на онлайн консультацію, аби повернути собі всі фарби життя, бо воно того варте.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *